Jenei  István vagyok, Marcaliban élek, 2000 őszétől vagyok kapcsolatban a leonbergivel, pontosabban 2000 novemberében kapta a párom az első leonbergijét, Alízt, aki velem is örökre megszerettette ezt a csodálatos fajtát!

Egyre több leonbergi került hozzánk, a párom egyre jobban belemerült a leonbergivel való foglalkozásba, alom is született és a lelkesedése engem is magával ragadott! Először Magyarországon született leókat vettünk, majd behoztuk az első külföldi  leonbergit, egy kant, majd ezen felbuzdulva hoztunk egy leányzót is!

Ahogy szaporodott a leonbergi kutyák száma az udvarunkban és egyre többféle leonbergit ismertem meg, kezdett kialakulni bennem egy leonbergi tipus, ami nem igazán egyezett azzal, ami a párom számára az igazi leót jelenti! 

Ezért megegyeztünk abban, hogy én külön kennelt alapítok a saját izlésem szerinti kutyákkal és elkezdem a leonbergizést  egy másik tipussal!

Hosszas keresgélés, több száz külföldi leonbergi kennel megtekintése után találtam meg a számomra ideális kutyákat. Kennelem megalapozó és vonalamat meghatározó kutyája Altonastigens Soundless Notes "Less" lett, akit Svédországból választottam, majd rátaláltam a német Leogang kennelre, innen származik Coolio, Dr. House és Didgeridoo és egy teljesen más tipusú, ezért a Marcali-szépe kennelbe tartozó Dornröschen, az előbbi két kutya testvére. A sikereik minket igazoltak. Mind az öt kutya hihetetlen karakter , magában hordozva a leonbergiről megalkotott kép mindegyikét és ami a legfontosabb, hihetetlen és hatalmas leonbergi szívvel rendelkeznek, amibe mindenki belefér, aki csak egy kedves gesztust nyújt feléjük és ez az, amit a legjobban szeretek ebben a hatalmas kutya fajtában.  Ezzel az alappal próbálok egy erősen maszkos, sötétvörös, jó csontozatú és idegrendszerű vonalat kiépíteni.

58 éves vagyok és egy dolgot bánok nagyon, hogy nem ezelőtt 25 évvel kezdtem el foglakozni ezzel a fajtával!